• |
  • |

Чай Далекого Сходу

Анчан
 

На території провінцій Китаю, Таїланду та Японії чай є традиційним напоєм. Чаї Далекого Сходу сьогодні відомі у всьому світі, в тому числі й в Україні, завдяки своїм смаковим властивостям, аромату та якості виробництва. Тут виробники пильно ставляться до створення кожного сорту, щоб дивувати своїх покупців щоразу, при заварюванні напою.

В даних країнах росте безліч рослин, в тому числі: ягід, квітів. Тут утворився сприятливий клімат для тисячі видів. Сотні років тому, народи почали заварювати їх, пробувати різні поєднання в одному напої. Таким чином, з'явилися різні сорти чаю. Поступово вони доопрацьовувалися, тому чайні напої Далекого Сходу цінуються завдяки особливому смаку, приємному аромату, унікальному поєднанню ноток, трав, вітамінів.

Класифікація чаїв

Сотні сортів чайних напоїв дивують покупців своїми властивостями. Щоб краще в них орієнтуватися, є спеціальна класифікація, якою користуються виробники. Рекомендуємо ознайомитися з основними видами:

  • молоде чайне листя, розташоване поблизу квітки;
  • старе чайне листя, яке забезпечує терпкість;
  • суміш листя;
  • пелюстки квітки;
  • мікси з листя та пелюсток однієї рослини;
  • поєднання декількох рослин в одному сорті.

Кожен напій можна заварювати з різним ступенем міцності, щоб відчути унікальні нотки смаку і аромату, які проявляються з розгортанням самого листя.

Найбільш популярні чаї на Далекому Сході

Якщо розглядати чаї країн Далекого Сходу, можна відзначити кілька найбільш популярних як на батьківщині виробництва, так і в інших країнах. Рекомендуємо дізнатися про їх особливості та смак детальніше:

Кнопка Свернуть / Развернуть для текста ниже

Улун. Виготовляється з напівферментованого листя чаю. Процесу піддаються тільки краї, середина залишається незмінною. Запах асоціюється з женьшенем та трояндою.

Пуер. Виготовляється з ферментованих рослин, під дією цвіллі. Смак варіюється в залежності від ступеня ферментації та міцності напою.

Байхао. Створюється із молодих квітів, які додатково піддаються 7% окисленню. Має характерний білий колір та насичений аромат трав.

Хунань. Збирається із молодих квітів, які ще не розкрилися. Вони піддаються окисленню на 12%. Відомий своїм жовтим кольором. При заварюванні, виділяє цілий букет ароматів із трав та квітів.

Традиції чаювання

Чайні напої країн Далекого Сходу стали відомими також завдяки незвичайним традиціям, яких дотримуються такі народи протягом сотень років. Залежно від регіону, вони можуть дещо відрізнятися.

Згідно древнім писанням, чай є одним з обов'язкових напоїв. У культурі Японії та Китаю, він використовується для знайомства, заохочення, а також як метод попросити прощення у людини. Ченці використовують церемонію чаювання як можливість спілкуватися з духами, увійти в медитативний стан.

Процес створення напою також багатоетапний. Для нього рекомендується використовувати спеціальні чаші з кришками, порцелянові або скляні чайники. Вода не доводиться до кипіння. Відповідна температура - 90 градусів. Для деяких сортів, її рекомендують знизити до 80 градусів.

Перед наливанням води, ємності прогріваються, 5 раз очищаються. Підходити до процесу потрібно з позитивними думками. Тоді готовий напій підвищить імунітет, сприятливо позначиться на протіканні хронічних хвороб і недуг.

Згідно з правилами церемонії, пити можна тільки чай, приготований кілька разів. Число варіюється, в залежності від регіону: між 3 і 9. Люди вірять, що це дозволить відчути весь аромат напою та принесе виняткову користь.

Гречаний чай
Гречаний чай
Новинки
Гречаний чай
Неповторний смак гречаного чаю Ку Цяо від YUME
Купити
Від матча YUME
Від матча YUME
Акції
Від матча YUME
підпишись на наш профіль в Instagram, щоб бути у курсі усіх пропозицій @matcha.yume
Підписатися