• |
  • |

Церемоніальний Матча Shiki

629 грн.

Безкоштовна доставка по Україні на замовлення понад 1999 грн.

"Матча" - вишуканий і чудовий порошковий японський зелений чай, який правильно називати - "маття", що в перекладі означає "розтертий чай". Хоча напій і називають японським, він був створений на території Китаю. До Японії його привезли Дзен буддисти. Завдяки їм звичайне чаювання перетворилося на справжню церемонію. На батьківщині про чай з часом забули, але в Японії він стрімко набирав популярності. У період з 14 по 16 століття церемоніальний матча був у будинку кожної благородної сім'ї. Сьогодні напій став невід'ємним елементом культури Японії.

Різниця між класичним та церемоніальним матча

Справжній елітний чай матча, відрізняється елегантними смаковими нотками та тонким ароматом, власне, як і дороге вино. Готується напій з молоком, але в невеликій кількості або з водою. Використовувати церемоніальний матча найвищої якості як кулінарний інгредієнт – неприпустимо. Це теж саме, що до соусу для м'яса або пасти додати елітне вино «Echezeaux», яке коштує недешево.
Також і з благородним матча, якщо з нього готувати, то це означає використати чай марно, тому що він втратить свої унікальні делікатні ароматні властивості. А по-друге, це економічно невигідно, бо зелений чай коштує дорого. Для цієї мети існують «звичайні», або, як їх називають, «кулінарні» сорти матча. Їх смак досить гіркий, а заварка виходить дуже міцною.
Знову порівняємо з вином, адже є спеціальні вина, які призначені для кулінарної мети. Для пиття вони несмачні, проте, здатні наповнити страву особливим насиченим смаком, не гублячись на тлі інших компонентів. Так і з кулінарними видами матча, вони використовуються тільки для приготування десертів та напоїв: морозиво, смузі, латте, шоколад та ін.
Також вони відрізняються у плані виробництва:
  • урожай – церемоніальний матча виготовляється виключно з листочків найвищої якості літнього та весняного складання. Чаї для кулінарії виготовляються з другосортної сировини;
  • сировина – елітні чаї створені з молодих, солодких та м'яких листочків, які ростуть на верхівці куща, а звичайні – з нижніх листочків;
  • фільтрація – у якісному матча знаходиться найсолодша та м'яка частина, а не жорсткі «вени» та «стебла», які нерідко є у кулінарних складах;
  • подрібнення – церемоніальну сировину повільно та ретельно розтирають на гранітних млинах, на мінімальних оборотах. Тому процес трудомісткий та довгий. Наприклад, 30 г чаю одержують за 1 годину безперервного перетирання листя. Звичайні чаї подрібнюються в автоматизованих, обладнаних металевими кульками машинах на великих швидкостях.
Саме ці фактори відрізняють кулінарний та церемоніальний матча. Але, не можна сказати, що один вид поганий, а другий добрий. Просто вони виготовлені для різних цілей.

Насичений глибокий смак матча Shiki

Якщо ви хочете відчути неймовірний смаковий та ароматний «букет» благородного елітного напою, тоді вам точно варто спробувати і купити церемоніальний матча. Він має глибокий і виразний смак. Є легкі «нотки» солодкості та терпкості. Всю цю феєрію вишукано доповнює поєднання гарбузового насіння, добірних сухофруктів та горіхів.
Щоб коротко охарактеризувати японський чай матча, потрібно використовувати лише кілька невеликих, але таких значних слів – відтінкова насолода, терпкість, велика кількість корисних мікроелементів, фрукти та легкі спеції. Пам'ятайте, чай матча не заварюється, як інші зелені чаї, він збивається невеликим вінчиком у піну. Вживають як порошок, так і настій. Під час церемонії беруть виключно першу заварку.

Характеристики

  • Особливості: зелена матча, зелений маття
  • Склад: зелений порошковий чай із чайного листя
  • Походження: Японія
  • Категорія: Матча чайМатча чай
Написати відгук
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.