• |
  • |

Ходзіча

125 грн.

Безкоштовна доставка по Україні на замовлення понад 1000 грн.

Культура чайних японських церемоній, приготування напою за стародавніми традиціями цікавить людей по всьому світу. Крім традиційних дій, шанувальникам подобається і сам смак напоїв, які виходять в процесі. Залежно від сорту, смакова гамма, спосіб приготування та зберігання відрізняються. Тому з новим видом - ходзіча, варто познайомитися детальніше, адже це не просто чай!

В Україні на даний час можна легко купити японський чай ходзіча, для проведення церемоній або заварювання для регулярного вживання. Проте, щоб скористатися всіма перевагами, відчути справжній смак збору потрібно знати ключові характеристики:

Виробництво ходзіча

Щоб покупці могли купити японський чай ходзіча, знадобиться достатньо часу і уваги щоб виробити даний продукт. Виготовлення починається зі збору чайного листя. Для створення підходять старе та нове листя, яке й визначає сорт по закінченню робіт. Його просушують на сонячному світлі, збирають в кошики і ферментують. Додатково, чайне листя просушують в печі, щоб зупинити процеси старіння.

Після основних етапів, чайне листя залишають на зберігання. Залежно від виробника, час очікування варіюється від тижня до кількох місяців. Далі відбувається обжарка листя, щоб позбутися від вологи. Тому справжній хоздіча чай із Японії купити можна тільки після повного вилежування. Однак, завдяки тривалому очікуванню, Ви зможете відчути всю гаму приємного насиченого смаку, з невеликою гіркуватістю.

Зберігання зеленого японського напою

Щоб випробувати аромат та смак напою, потрібно японський зелений чай ходзіча купити. Очевидно, що упаковку неможливо випити за один або два рази. Тому потрібно продумати способи зберігання, щоб він зберег всі первинні властивості та аромат.

Рекомендується використовувати спеціальну металеву ємкість, яка не пропускає повітря і сонячне світло. Зберігати її необхідно на закритій полиці, де не буде підвищеної вологості. Такий метод зберігання забезпечить збереження смаку та запаху чаїнок на пару місяців.

Користь ходзіча

Часто обирають зелений чай ходзіча, щоб потурбуватися про власне здоров'я. Лікарі також радять використовувати чайний напій, вживати його регулярно, щоб пацієнт відчув таку користь:

  • Підтримка організму при активізації хронічних хвороб;
  • Контроль рівня інсуліну в крові при цукровому діабеті;
  • Зниження запалень, прискорення процесів загоєння;
  • Очищення організму від шкідливих речовин. Ефективна допомога при похміллі;
  • Можливість зміцнити центральну нервову систему, що призводить до заспокоєння, концентрації на важливих питаннях і завданнях;
  • Можна використовувати для стимуляції обміну речовин. Це дозволяє зробити процес схуднення ефективнішим, людина втрачає вагу регулярно;
  • Очищення крові від холестерину, регуляризація артеріального тиску при супутніх хворобах.

Для застосування, досить ознайомитися з інструкцією. Вона підкаже правила заварювання чайного напою, щоб розкрити всю його користь.

Характеристики

  • Виробник: Yume
  • Особливості: Без ГМО; без ароматизаторів; без барвників; безглютенові; натуральні; низькокалорійні; органічні
  • Тип: Зелений; трав'яний
  • Вид: Розсипний; фасований
  • Склад: Чайне листя, яке пройшло тривалу природню просушку
  • Аромат: М'який з горіховими та ванільними нотками та особливою гірчинкою
  • Країна-виробник товару: Японія
  • Походження: Япония
  • Категорія: Японський зелений чай
Приготовление
1-2 ч. л.
200 мл
95 C°
40 сек
Прогріти заварник, ополоснувши його окропом. Помістити в нього 1-2 чайні ложки листя ходзіча, в залежності від бажаної міцності, і залити гарячою водою температурою 90-95 ° С.Чекати 5 секунд і першу заварку злити.Заварити знову по аналогії та настоювати 40 секунд і після цього можна розливати в чашки. Час настоювання кожного повторного заварювання збільшувати на 10-15 секунд.
Написати відгук
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.