Шу Пуер

99 грн.

Безкоштовна доставка по Україні на замовлення понад 1999 грн.

Китайський чай Шу Пуер - вид пуера, батьківщиною якого є провінція Юньнань. Чай має багату історію довжиною близько 200 років і досі цінується  жителями багатьох країн.

Шу Пуер - китайський чорний Пуер

Шу Пуер - чай, винайдений у провінції Юньнань, на півдні Китаю 1978 року. Для Шу пуера використовується сировина з молодих кущів сорту Тай Ді Ча. Іноді обробляються багаторічні чайні дерева, що виростають на схилах гір.

Чай пуер (у перекладі з китайської «пуер» - «земляний») - це особливий вид чаю, який отримують шляхом ферментації попередньо обсмаженого чайного листя. У процесі його виготовлення відбувається окислення, і чай набуває характерного чорного кольору з коричнево-зеленим відливом.

За класифікацією китайський Шу пуер належить до пресованих чаїв, тобто листя спресоване у невеликі за формою брикети. Також існують екземпляри у розсипному вигляді. Однак у всіх випадках це ферментоване чайне листя.

Тривала ферментація - відмінна якість Шу Пуерів. Технологія дозволяє штучно зістарювати продукт, створючи структуру, смак і хімічний склад пуерів. На відміну від Шу Пуерів, Шен Пуери дозрівають протягом 20-30 років або більше в природних умовах.

Китайський Шу пуер має велику кількість корисних властивостей:

  • має загальнозміцнюючу дію;
  • знижує рівень цукру в крові та зменшує ймовірність виникнення діабету;
  • очищає організм, сприяє виведенню токсинів;
  • покращує стан шкіри, волосся та нігтів;
  • нормалізує роботу травної системи;
  • тонізує нервову систему;
  • нормалізує артеріальний тиск;
  • нормалізує обмін речовин;
  • покращує пам'ять, концентрацію уваги та розумові здібності.

Смак Шу пуера – це смак витриманого чаю. Деякі стверджують, що присмак нагадує вершки, деякі порівнюють напій із гарячим шоколадом. Кожен по-своєму має рацію. Ферментація дозволяє отримати продукт, що містить у своєму складі пектин та кофеїн. Це дає настою в'язкість та насиченність.

Смак Шу Пуеров, як правило, м'який, дерев'янистий, з легким солодкуватим відтінком. Залежно від різновиду, можуть бути фруктові, горіхові, квіткові нотки. Ледь вловимий земляний запах типовий Шу-настоїв.

Шу Пуер може бути різних відтінків: від світло-сірого та темно-коричневого до чорного. Все залежить від того, яка була використана сировина для виробництва чаю та ступеня штучного «старіння».


Характеристики

  • Виробник: Yume
  • Особливості: Без ГМО; без ароматизаторів; без барвників; натуральні; низькокалорійні
  • Аромат: Яскраво виражений землистий смак
  • Походження: Китай
  • Провінція: Юньнань
  • Категорія: Пуер

Приготування

2 ч.л.
450 мл
95-98 C°
3-5 хв
Шу Пуер слід заварювати 3-5 хвилин при температурі 95-98°С з розрахунку 5 г (2 ч.л.) на чайник 450 мл.
Написати відгук
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
нещодавно переглянуті
99 грн.