Для створення використовується методика ферментації. Листя тимчасово поміщають в тінь, утрамбовують в кошиках, намагаючись не пошкодити рослини. Далі необхідно створити порошок, подібний до матча, часто просто додають зелений матча. Для цього видаляються стеблинки, які не пройдуть через дрібне сито. Додатково, окремо обсмажується рис. Його готують тривалий час, щоб рис був повністю готовий та не мав всередині вологи. Генмайтя виділяється саме додаванням рису до чайного листя і часто, говорячи в побуті "чай з рисом" японці мають на увазі саме токусен генмайча.
Після просушування в печах, порошок змішується з рисовими зернами та фасується. Через два-три тижні, японський зелений чай генмайча вже можна купити.
Лікарі також відзначають "рисовий матча", як напій, що забезпечує сприятливий вплив на організм. Він допомагає підтримати центральну нервову систему, якщо людина відчуває тривогу, відсутність сил, депресію, складності з концентрацією. Разом з напоєм можна отримати відчуття спокою.
Також, купити генмайча з Японії радять кардіологи, оскільки він знижує рівень холестерину. Загалом сприятливий вплив знижує ймовірність виникнення ракових пухлин, дозволяє боротися із запальними процесами в організмі. Також чайний напій стимулює природні сили організму, зміцнює імунітет в період активного поширення вірусних хвороб.