Цінителі чайної культури вибираючи серед доступного асортименту, все частіше звертають увагу на можливість купити чай сенча. Він популярний завдяки своїм характеристикам та властивостям, які присутні завдяки особливому методу виробництва. Тому рекомендуємо детальніше ознайомитися з низкою характерних властивостей та перевагами цього японського напою.
Сенча вирощується на плантаціях Японії. Японці максимально дбайливо збирають все листя, щоб зберегти їхню форму та швидко обробляють для збереження кольору, гами мікроелементів, смаку і аромату. Листя просушується на сонячному світлі, очищається і обережно скручується. Концентрація кофеїну зменшується, а концентрація аромату сенча підвищується.
Якщо купити японський чай сенча, можна відзначити крихкість готової сировини. При зборі відбираються найбільш ніжні й свіжі листочки. Тому в сухому вигляді, чаїнки нагадують невелику павутинку, гілочки. Заварюючи їх, можна спостерігати поступове розкриття.
При чаюванні, не варто перетримувати концентрат. Зайва заварка призведе до появи неприємної гіркоти в сенча, яка перебиває ніжний смак напою. Крім того, для розбору всіх ноток смаку, рекомендується не використовувати добавки, які традиційно доповнюють чайні напої: молоко, лимон.
Кнопка Свернуть / Развернуть для текста ниже
Справжній чайний напій сприятливо впливає на людину при хронічних хворобах, запаленнях. Також, він забезпечить наступні переваги при регулярному застосуванні: